OTROŠKI ABONMA ZA LETO 2022/2023

JKZ NARODNI DOM MEŽICA RAZPISUJE

OTROŠKI ABONMA ZA LETO 2022/23

V abonma je vključenih sedem predstav profesionalnih slovenskih gledališč. Predstave se bodo začele v mesecu oktobru 2022 in bodo trajale do aprila 2023.

VPIS IN PRODAJA

Abonenti iz prejšnje sezone lahko svoje sedeže potrdijo do 6. 10. 2022.
Pričetek vpisa  za  nove abonente  je od objave v medijih in še do prve predstave oz. do zasedbe mest. Prodaja abonmajev je na voljo v prostorih Komunale Mežica, Trg svobode 1 (Občina Mežica) ali preko elektronske pošte info@narodnidommezica.si

 

PROGRAM ABONMAJA

PIKA POTUJE PO SVETU – Enostavno prijatelji – 13. 10. 2022

ŽELODKOVA SKRIVNOST – Lutkovno gledališče Maribor  – 10. 11. 2022

ČAROBNA SMREČICA – Melita Osojnik – 8. 12. 2022

PALIČICA – KU-KUC gledališče – 19. 1. 2023

PAZI KAKTUSSS! – Teater Cizamo  – 23. 2. 2023

NANA MALA OPICA – Lutkovno gledališče Velenje  – 13. 3. 2023

SKRIVNO DRUŠTVO KRVZ – Lutkovno gledališče Ljubljana  – 6. 4. 2023

 

CENA

50€ v enem obroku. Cena predstave za izven je 10€. Starše, ki želijo biti prisotni z otrokom v dvorani, obveščamo, da morajo kupiti abonma oz. vstopnico tudi zase. Ponujamo vam tudi možnost obročnega odplačevanja.

UGODNOSTI

– nižja cena vstopnic
– stalni sedež
– obveščanje o predstavah in prejemanje programa prireditev

 

DOBRODOŠLI NA SEDEŽIH KULTURE!

Prijava na otroški abonma 2022/23

Predstave abonmaja

oktober 2022

PIKA POTUJE PO SVETU

Enostavno prijatelji

Otroška predstava

Igrajo: Senta Lavrič, Uroš Lavrič

O predstavi:

Ker je Piki Nogavički zmanjkalo zlatnikov, se odpravi na pot okoli sveta, da najde svojega očeta Evrazija Nogavičko. Med potovanjem spoznava prebivalce Azije, Afrike in Amerike, ki jo navdušijo s svojo drugačnostjo, smislom za humor in glasbo. Najde čisto vse razen Evrazija Nogavičke, dokler se ne zgodi nenavaden preobrat. Posebnosti predstave: Predstava, kjer se zabavajo vsi otroci, starši, dedki babice.  Poleg Pike v predstavi nastopijo še štirje liki. Afričan Riki Tiki, Kitajec, Črni Sokol in Evrazij Nogavička. 

date_range
13. oktobra, 2022 - 17:00
november 2022

ŽELODKOVA SKRIVNOST

Lutkovno gledališče Maribor

Gozdna detektivka

Režiser in avtor likovne podobe: Silvan Omerzu

Igrajo: Metka Jurc, Vesna Vončina, Danilo Trstenjak, Uroš Kaurin/Gregor Prah

O predstavi:

Zamisel za predstavo je izšla iz poglabljanja v bogato zakladnico basni in se razvila v zgodbo, ki razširja formo basni, a ohranja nekaj njenih bistvenih značilnosti. Basni so duhovite, slikovite in nevsiljivo poučne.

Na hrastu je samo en želod in vsaka od živali je prepričana, da mora biti njen. Vsaka to dejstvo utemeljuje z zanimivimi in duhovitimi argumenti. A želod nenadoma izgine. Živali začnejo izginotje raziskovati in obtoževati druga drugo. A v resnici je želodek odpihnil veter, ga položil na mehko zemljico, ga pokril s prstjo, da bo iz njega zrasel nov hrast in rodil dovolj želodkov za vse gozdne živali.

Živalski liki so otrokom blizu, poosebljene živali so dober vstop v zgodbo, so točka identifikacije, točka, ki omogoča branje pripovedi. Šoja, divja svinja, srnjaček in veverica … vsaka s svojo prepoznavno obliko, z značajskimi lastnostmi, ki jim jih pripisujemo, omogočajo majhne in dragocene skice o zvitosti, bojazljivosti, pogumu, trmi … o vsem, kar otroci spoznavajo in bodo spoznavali v medosebnih odnosih.

date_range
10. novembra, 2022 - 17:00
december 2022

ČAROBNA SMREČICA

Melita Osojnik

Glasbena pravljica

Scenarij in režija: Melita Osojnik

Igrajo: Melita Osojnik

O predstavi:

Kaja in Aljaž si želita okrasiti smrečico že prve dni decembra. Mama in oče se seveda ne strinjata, sploh pa nimata časa, pa še čisto prezgodaj je. Dnevi pa tečejo, dokler ne zmanjka vseh smrečic. Kaj pa zdaj? »Povsod se skozi okna svetijo lepo okrašene smrečice, le mi je nimamo,« joka Aljaž.

»Ti bom pa smrečico narisala,« ga skuša potolažiti Kaja. A glej čudo: narisana smrečica oživi, Kaja in Aljaž pa jo okrasita s prav posebnimi okraski: ljubeznijo, dobroto, svobodo, srečo, zdravjem, mirom…

date_range
8. decembra, 2022 - 17:00
januar 2023

PALČICA

Ku – Kuc gledališče

Lastovičja zgodba

Scenarij in režija: Urška Raščan (po motivih pravljice H.C. Andersena - Palčica)

Igrajo: Petra Jauk, Luka Slavic, Urška Raščan

O predstavi:

Nežno in ljubko deklico, komaj za palec veliko, ugrabi zahrbtna stara krastača. S pomočjo otrok ji uspe pobegniti v gozd, kjer jo pred hladno zimo reši dobrosrčna poljska miš, vendar se mora zaradi tega poročiti z dolgočasnim krtom. Lastovica je edina, ki bi Palčici lahko pomagala, vendar je podlegla hudemu mrazu in več ne slišimo bitja njenega srca … Morda pa ni čisti mrtva, morda lahko pomagajo prijatelji in morda res lastovice prinašajo srečo.

Naša Palčica je zgodba o pogumu in pravi ljubezni, ki reši vse. Je zgodba o moči, ki ne izvira iz velikosti telesa, ampak čistosti srca in o iskanju sebe in svojega mesta v svetu velikih in drugačnih. Veliko se bomo naučili o svetu, veliko o ljudeh, ki nam pridejo v življenju na pot in o tem, kako pomembno je, da ostanemo zvesti sebi. In ob srečnem koncu najlepše Andersenove pravljice tudi to, da po vsakem dežju posije sonce, še posebej, če smo dobri, pošteni in smo si to sonce zaslužili.

date_range
19. januarja, 2023 - 17:00
februar 2023

PAZI KAKTUSSSS

Teater Cizamo

Klovnska predstava

Režija: Tina Janežič

Igra: Andrej Zupanc

O predstavi:

Gaber je simpatičen klovn v prevelikih hlačah in preraslih čevljih. Povsod je rad najboljši, še rajši se s tem pohvali. Tudi večkrat v enem stavku, pa če je potrebno ali ne. Hkrati je Gaber  navdušen in strasten vzgojitelj kaktusov. Že prejšnje leto je zmagal na svetovnem, no, khm, pravzaprav na šolskem tekmovanju za najlepši cvetoči kaktus. Mu bo uspelo tudi letos?

Bo predsedniku šolskega vrtnarskega krožka uspelo pravočasno zaliti Cezarusa Maximusa, kot je neskromno poimenoval svoj mali kaktus? Gabrovega velikega duha seveda ne ovirajo manjše težave na poti do zmage: prazne kante za vodo, padajoče hlače, vedro za deževnico poveznjeno na njegovi glavi, skakajoči lončki za rože, bodice na kaktusu in podobno... Zmagal bo, pa četudi bo treba čarati s pušpani, žonglirati s cvetličnimi lončki in postaviti pravi zmagovalni stolp iz vrtnarskih pripomočkov!

date_range
23. februarja, 2023 - 17:00
Load More

Novice

Skip to content