Aktualno


V Mežico prihaja najbolj pričakovan film tega poletja – TOP GUN MAVERICK

V četrtek, 25.8.2022 ob 21.30 vabljeni na plato pred Infocenterom Podzemlja Pece na ogled  filma Top Gun Maverick. Kultni film Top Gun je dobil nadaljevanje. Po 34 letih se na velika platna vrača eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice, v kateri je v glavni vlogi blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, igralca pa je vloga izstrelila med največje hollywoodske zvezde. Cruise v nadaljevanju zgodbe nastopi kot stotnik Maverick.

Po več kot tridesetih letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tam, kjer je njegovo mesto, kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa (Miles Teller) po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa po imenu Goose. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick spopasti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

Četrtek, 25.8.2022, ob 21.30

Cena vstopnice je 10€

REZERVACIJE VSTOPNIC

V soboto, 2. julija 2022, bo v Mežici, na idilični lokaciji pod goro Peco, zopet potekal eno-večerni Open air festival ROCK VÓJAK.

Organizatorji bodo zagotovili pester glasbeni program in osvežitev. Možno bo tudi brezplačno kampiranje.
 

NASTOPAJOČI:

 • Happy Ol' McWeasel
 • Prismojeni profesorji bluesa
 • Piksna
 • Manifest
 • Juicy Band

 

Sobota, 2. julija 2022, od 19. ure dalje

Izletniški kmetiji Vojak-Jakopič (Onkraj Meže 7, 2392 Mežica)

 

Vstopnice so v predprodaji, po ceni 15 €, na voljo na naslednjih prodajnih mestih:

 • Dakar bar, Mežica
 • Bar Marinka, Mežica
 • Shoot Art Cafe, Mežica
 • Tajništvo Komunale Mežica

V sredo, 15.6.2022 vas ob 18. uri vabimo na plato za Narodnim domom Mežica, na ogled kamišibaja za otroke.

 

Gre za japonsko umetniško obliko pripovedovanja zgodb ob slikah na malem lesenem odru. V času največjega razcveta, v tridesetih letih dvajsetega stoletja, je bilo v Tokiju 3000 kamišibaj izvajalcev in je forma kar dve desetletji doživljala izjemno popularnost. Njen zaton je povzročil pojav televizije, ki so ji Japonci rekli kar denki (električni) kamišibaj. Danes ta zanimiva umetniška oblika spet pridobiva na veljavi in se je razširila po vsem svetu. Ekran, v katerega zro računalnika vajene oči sodobnega gledalca, pa je analogen in ob njem stoji nekdo, ki tistemu, ki gleda, razlaga narisano zgodbo.

Pedagogi so našli v kamišibaju odlično didaktično sredstvo, umetniki pa izjemne umetniške izzive. Največ od tega ima občinstvo, ki uživa upodobitvah in pripovedovanju najrazličnejših zgodb. Japonci pri kamišibaju pravijo, da je najpomembnejši »kyokan«, posebna povezava občinstva z izvajalcem in nastanek specifične, za kamišibaj značilne atmosfere, ki združi ne le različne umetniške oblike v eno, ampak ob tem ustvari poseben, realnosti vzporeden svet umetnosti in domišljije. Japonsko minimalistična forma pa je samo navidez preprosta, kot vsa umetnost, ki je videti taka.

 

VLJUDNO VABLJENI!

 

Sreda, 15.6.2022, ob 18. uri

Vstop je prost!

 

*V primeru slabega vremena bo dogodek v Narodnem domu Mežica.

 

Dobrodošli na sedežih kulture!

V četrtek, 9.6.2022 vas ob 19. uri vabimo pred Narodni dom Mežica, na predstavitev avtobiografske knjige Nika R. Kolarja: Vsakdanje komunikacije.

 

»Vsakdanje komunikacije so monografska publikacija, ki ni obsežna poezija, ne dolgovezna proza, ki ni samo fotoknjiga, niti klasična monografija, je pa skupek mreženja različnih mnenj in zapisov enaindvajsetih soavtorjev, piščevih sopotnikov vsakodnevnih srečanj … Skratka, Vsakdanje komunikacije so sodobno urejena in inovativna avtobiografska knjiga.«

 

Z avtorjem se bo pogovarjala Špela Šavc.

Glasbeni gost bo Luka Krof.

 

Knjiga bo na voljo po promocijski ceni.

 

VLJUDNO VABLJENI!

 

Četrtek, 9.6.2022, ob 19. uri

Vstop je prost!

 

*V primeru slabega vremena bo dogodek v Narodnem domu Mežica

 

Dobrodošli na sedežih kulture!

Vabljeni na 3. (zdaj že končno) tradicionalni festival makaronflajša (in tife), ki bo v soboto, 21. maja, na platoju za Narodnim domom v Mežici.

Prijavljene ekipe bodo kuhale vsaka svoj čudežni makaronflajš, ki bo za obiskovalce na voljo okoli 13. ure. Zraven se boste lahko osvežili z r'pičevo tifo.


Vabljeni ste, da se nam pridružite že ob 9. uri, ko bodo kuharske ekipa začele coprati svoje omake, kuhanje pa bo tekom celega dopoldneva spremljal glasbeni program koroških izvajalcev.

 

Prireditev temelji na prijateljski osnovi in ne bo tekmovalnega značaja.

Pričakujemo dan poln dobre volje, druženja in skrivnih kuharskih naklepov.

 

Vabljeni, da z obiskom tudi vi dodate svoj makaronček v mozaik dogajanja v naši občini.

 

OKVIRNA ČASOVNICA:

 • 8:30 - zbor kuharskih ekip, aperitiv za aperitivom
 • 9:00 - ŠTART
 • 9:00-12:00 - kuhanje omake, obiskovalci lahko na lastno odgovornost z nasveti motijo kuharje
 • 12:00-13:00 - kuhanje makaronov, finalna faza mešanja makaronov in omake, priprava na prezentacijo
 • 13:00-16:00 - degustacija, javne pohvale, komentarji - dobra volja je najbolja!

 

PRIJAVA EKIP IN DODATNE INFORMACIJE: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Pohitite, ker je število ekip omejeno.

 

Prijave zbiramo do 18.5.2022

 

Sobota, 21.05.2022,  od 8.30 dalje

Cena vstopnice za dogodek je 5€

Le kdo ne pozna priljubljene ljudske pravljice o razposajenih kozličkih, ki nikoli ne ubogajo svoje mamice? Niti takrat, ko jim prepove skakati po strehi ali odpirati vrata tujcem – še posebej hudobnemu volku! Razigrani otroci so včasih neposlušni in takrat se zgodi tisto, kar se ne bi smelo zgoditi ... Zato mama koza pravi: »Pri rogatem kozlu! zdaj bom pa morala svoje tri fante rešiti iz volkovega trebuha ...«

Lik volka otroci naravnost obožujejo in ko poslušajo ali gledajo pravljico, kjer nastopa, komaj čakajo, da se srečajo z njim. Volk v osnovi sicer predstavlja strah in nevarnost, a v pravljicah otroci v varnem zavetju vedno z veseljem in pogumno spremljajo dogodivščine hudobnega volka. Tokrat je naš volk čisto posebna »trik« lutka.

Iz lipovega lesa izrezljana kozja družinica živi v majhni štali. Trije navihani kozlički povzročajo mami kozi veliko skrbi. V predstavi otroke na igriv način poučimo, zakaj morajo ubogati svoje starše.

 

Predstava je primerna za otroke od 2. leta dalje in traja 35 minut.

 

scenarij in režija: Alice Čop

likovna podoba: Kajetan Čop

glasba: Gorazd Planko

igrata: Vanja Kretič in Mitja Švener

producent: Festival Velenje

Predstavo je podprla MO Velenje in JSKD RS.

 

Torek, 29.03.2022, ob 18. uri
Cena vstopnice je 8€
 

REZERVACIJE VSTOPNIC

 

Dobrodošli na sedežih kulture!

Eva Boto se bo s svojo koncertno turnejico ob 10-letki kariere ustavila tudi v Mežici, v Narodnem domu, kjer je pred tremi leti začela svojo pestro koncertno zgodbo. V ponedeljek, 4.4.2022, ob 20. uri, bo postavna Korošica s svojim bandom, skoraj domači publiki, predstavila vse tisto, kar se ji je zgodilo na njeni glasbeni poti, odkar je leta 2012 kot 16-letnica stala na ogromnem evrovizijskem odru v Azerbajdžanu in zastopala Slovenijo s pesmijo Verjamem.

Lepo vabljeni na glasbeno potovanje Ko najdeš sebe, kjer bo Eva Boto ob spremljavi odličnega banda predstavila vse tisto, kar jo dela srečno. Glasbeno potovanje bo krmarila od svoje evrovizijske izkušnje v Azerbajdžanu, preko zmage na Slovenski popevki, ustvarjanja prvega albuma, zmage s preobrazbami na Znanem obrazu in še marsičesa. Koncert bo poln presenečenj in glasbenih izletov.

 

Ponedeljek, 04.04.2022, ob 20. uri

Cena vstopnice je 20€

 

REZERVACIJE VSTOPNIC

 

Dobrodošli na sedežih kulture!

Rudi Bučar, istrski trubadur in večkratni zmagovalec festivalov,  je diplomirani glasbenik, kitarist samouk, pevec in avtor, ki ga najprej in najbolj poznamo po istrskih ljudskih napevih, ki jih preoblači v svojstveno glasbeno preobleko. Vsestranski glasbenik je leta 2012 uspešno končal študij jazz petja in aranžiranja na Akademiji za glasbo v Trstu. Je izjemen folk glasbenik z brezhibno glasbeno interpretacijo in mojster istrske poetike. V slovenski Istri ga imajo že za svojega trubadurja; lahko rečemo, da je postal sodobna primorska legenda. Istrski trubadur, ki s svojim glasbenim ustvarjanjem že poldrugo desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino se bo, z Rudi Bučar triom, koroški publiki predstavil na odru Narodnega doma Mežica.

Rudi Bučar trio sestavljajo Rudi Bučar (glas, kitara), Goran Krmac (tuba, topotalnik, tamburin) in Anže Vrabec (klavir, hammond).

Četrtek, 10. 3. 2022, ob 19.30

Cena vstopnice je 20€

 

REZERVACIJE VSTOPNIC

 

Dobrodošli na sedežih kulture!

Javni kulturni zavod Narodni dom Mežica, Trg 4. aprila 4, 2392 Mežica, razpisuje javni natečaj za oblikovanje predloga grafičnega znaka (logotipa), ki bo osnova za oblikovanje celostne grafične podobe turistične destinacije Mežica. Slednja bo predstavljala turizem v občini Mežica in bo veljala za uradni znak turistične destinacije.

 

Na javnem natečaju lahko sodelujejo pravne in fizične osebe, ki delujejo na področju oblikovanja vizualnih komunikacij. Prijave s predlogi morajo prispeti na naslov organizatorja najkasneje do ponedeljka, 4. aprila 2022. Predlog grafičnega znaka (logotipa), ki ga bo strokovna komisija ocenila z najvišjim številom točk, bo prejel nagrado v znesku 1.000,00 EUR bruto, ki vključuje plačilo davkov in prispevkov, povezanih z izplačilom nagrade. Nagrada vključuje odkup materialnih avtorskih pravic za uporabo zmagovalnega predloga CGP. Podrobnosti javnega natečaja in obrazci za prijavo so na voljo v priloženih datotekah.

Dodatna pojasnila in informacije dobite na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali telefonski številki 02 82 79 358.
 

RAZPRODANO

V ND se po letu dni premora vrača komaj pričakovani KOFF!

V Narodni dom Mežica se po letu dni premora vrača komaj pričakovani KOFF!

Koroški outdoor film festival tokrat že desetič polni dvorano Narodnega doma v Mežici in za vse navdušence adrenalina in ostalih aktivnosti v naravi, je ta dogodek kot letno srečanje za zaprtimi vrati.

Akterji KOFF-a tudi tokrat ne bodo razočarali, dobrih 200 minut akcije, fotografije in dih jemajočih vragolij, nas bo zagotovo premamilo, da bomo naslednji sončen vikend izkoristili za skok v naravo. 

Žal pa bo tokratni KOFF lahko spremljala le peščica obiskovalcev, zato si nemudoma rezervirajte vstopnico po ceni 15€!

Vstop v ND Mežica bo možen le pod pogoji Covid 19, veljavnimi na dan prireditve. Organizirano bo tudi brezplačno hitro testiranje, od 18. ure dalje, pred Narodnim domom Mežica.

Opremite se koffovsko, prireditev bo v vsakem vremenu!!!

 

 

Petek, 18.02.2022, ob 19. uri

Cena vstopnice je 15€

 

REZERVACIJE VSTOPNIC

 

Dobrodošli na sedežih kulture!

 

*Dogodki v dvorani Narodnega doma Mežica so izvedene z upoštevanjem navodil in priporočil s strani NIJZ za preprečevanje bolezni Covid-19. Varnost in zdravje sta na prvem mestu! Obisk dogodkov je dovoljen z izpolnjevanjem PCT pogojev ter ostalimi aktualnimi priporočili NIJZja. Za izpolnjevanje zahtevanih pogojev PCT je odgovoren obiskovalec sam.*

Stran 1 od 11

Sponzorji

Javni kulturni zavod ND Mežica
Trg 4. aprila 4, 2392 Mežica

E-pošta: info@narodnidommezica.si

GSM: +386 (0) 40 298 798
Direktor: (+386) 31 364 544

© 2018 | Izdelava: Spletna agencija Si-TEAM