Aktualno


Na podlagi 35. člena Zakona o zavodih (ZZ, Uradni list RS, št. 12/1991 in naslednjih), 9. člena Odloka o ustanovitvi javnega kulturnega zavoda Narodni dom Mežica (Uradni list RS, št. 26/2006, 102/2006 in 39/2015) objavlja Svet Javnega kulturnega zavoda Narodni dom Mežica javni natečaj za zasedbo položaja:

»DIREKTOR JAVNEGA KULTURNEGA ZAVODA NARODNI DOM MEŽICA«.

Vse ostale informacije o Javnem natečaju za zasedbo položaja direktorja Javnega kulturnega zavoda Narodni dom Mežica si lahko ogledate v prilogi.

Javni natečaj – DIREKTOR NDM

Spoštovani abonenti,

minevajo dnevi, minevajo tedni,… pogrešamo vas. Narodni dom ostaja zaprt, omejitev gibanja in druženja zaradi zajezitve širjenja virusa covid - 19 je še vedno v veljavi. Žal letošnjega abonmaja nismo mogli izpeljati do konca. Predstavi Rajzefiber in Odhodi vlakov ne bomo mogli izpeljati v tej sezoni. Ker je bila sezona prekinjena niste mogli videti vseh predstav, ki so bile napovedane in vam obljubljene z nakupom abonmaja. Ker tudi gledališča nimajo podatka kako bo s predstavami v prihodnosti vam žal ne moremo podati konkretne rešitve oziroma termina teh dveh predstav. Ko najdemo rešitev za te dve predstavi vas obvestimo. Je pa na vaši abonentski kartici za to sezono zabeležen naš dolg.

Mi smo že začeli z nujnimi vzdrževalnimi deli ter poostrenim čiščenjem prostorov tako, da bomo v popolni pripravljenosti, ko dobimo zeleno luč. Med pavzo smo si vzeli tudi čas za ureditev arhiva, aktivni smo na naših socialnih omrežjih. Priporočamo, da nas spremljate na naši spletni strani www.narodnidommezica.si ali facebook in instagram profilu Narodni dom Mežica.

Komaj čakamo, da nadaljujemo s predstavami, koncerti, druženji,… na naših sedežih kulture.  Se vidimo. Še naprej vam želimo zdravja in pozitivne energije. Veselimo se ponovnega srečanja.

Dobrodošli na sedežih kulture!

Lep pozdrav!

Na seji Sveta za nacionalno varnost 9.3.2020 so bili sprejeti ukrepi glede novega koronavirusa. Med njimi je prepoved prireditev v zaprtih prostorih z več kot 100 obiskovalci. Zato moramo žal zaenkrat odpovedati predstavo RAJZEFIBER v soboto, 14. 3. 2020.

Hvala za razumevanje!

Na seji Sveta za nacionalno varnost 9.3.2020 so bili sprejeti ukrepi glede novega koronavirusa. Med njimi je prepoved prireditev v zaprtih prostorih z več kot 100 obiskovalci. Zato moramo žal zaenkrat odpovedati vse dogodke v Narodnem domu Mežica.

Hvala za razumevanje!

Zaradi objektivnih razlogov koncert skupine FaušDur v nedeljo odpade. Imetnike vstopnic prosimo, da se oglasite na Komunali Mežica, Trg svobode 1 in vrnili vam bomo denar. Prosimo za razumevanje. Za nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo.

Obveščamo vas, da bo predstava ŽETEV IN KLETEV (abonma in izven) zaradi objektivnih razlogov v ansamblu v SOBOTO, 1. 2. 2020, ob 19.30 (in ne v petek). Hvala za razumevanje. Se vidimo na sedežih kulture!

SiTi Teater predstavlja glasbeni dialog dveh prvakov slovenskega koncertnega rocka, avtorjev, ki sta praktično napisala devetdeseta leta ter s Črnim tulipanom in Platino postavila nove temelje slovenske ljubezenske rock lirike. Nekdaj glasbena rivala, tokrat na odru skupaj vsak s svojo kitaro obujata spomine in iščeta nove dimenzije not in poezije. Tomi Meglič, frontman skupine Siddharta, in Miha Guštin Gušti, nekdanji član skupine Big Foot mama, ena na ena o glasbi,  preko glasbe. Ekskluzivna glasbena poslastica, ki bi jo bilo škoda zamuditi.

Spoštovani Korošci!

Ideja o skupnem abonmaju Koroške doline je dolgo tlela pod žerjavico kulture, zato so se na ZKŠTM Ravne na Koroškem odločili, da jo ponovno vzamemo v kovanje. Skupaj z Narodnim domom Mežica, Občino Črna na Koroškem, Kulturnim domom Pliberk in Občino Prevalje smo skovali abonma, ki si ga boste najprej ogledali na spletni strani www.koroskiabonma.eu izbrane dogodke pa kasneje še v živo. Predstave so izbrane skrbno, verjamemo, da vam bodo všeč.

Ponedeljek, 27. 1. 2020, ob 19.30 vabljeni na Avdicijo v Narodni dom.

Vsebina:
Stroga komisija bo na igralsko Akademijo sprejela samo največje talente.
Nadobudni študentje, sami virtuozi improvizacije, med katerimi so tudi talentirano netalentirani, se ji bodo predstavili v najboljši luči. Zapletali in odpletali se bodo pred igralskimi izzivi. Razgalili se bodo do vseh svojih napak in pomanjkljivosti. Nimajo kaj, gredo na vse ali nič. Stojijo tik pred veliko priložnostjo, ki jim bo odprla vrata igralskega poklica in zvezdniške kariere! Česa vsega ne bodo naredili, da bi jim uspelo! Iznašli bodo še tisto, kar v gledališču sploh ne obstaja. Njihovi nastopi na AVDICIJI so komični, zabavni, pa tudi tragični, iskreni, pompozno minimalistični, predvsem pa vsi zelo iznajdljivi in do konca smešni!

Stran 1 od 7

Sponzorji

Javni kulturni zavod ND Mežica
Trg 4. aprila 4, 2392 Mežica

E-pošta: info@narodnidommezica.si

GSM: +386 (0) 40 298 798
Direktor: (+386) 31 364 544

© 2018 | Izdelava: Spletna agencija Si-TEAM