Aktualno


JKZ NARODNI DOM MEŽICA
RAZPISUJE

GLEDALIŠKI ABONMA ZA LETO 2019

V abonma je vključenih pet predstav profesionalnih slovenskih gledališč. Predstave se bodo začele v mesecu decembru 2018 in bodo trajale do marca 2019.

 

VPIS IN PRODAJA

Abonenti iz prejšnje sezone lahko svoje sedeže potrdijo do 1.12. 2018. Pričetek vpisa za nove abonente bo od objave v medijih in še do prve predstave oz. do zasedbe mest.

Prodaja abonmajev je na voljo v prostorih Komunale Mežica (Občina Mežica) ali preko spletne e - prijave na www.narodnidommezica.si. Rezervacije so možne tudi na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

E-prijava na Gledališki abonma 2019

 

PROGRAM ABONMAJA

 

CENA

70 € v enem obroku. Cena predstave za izven je 18 €.
65 € za upokojence, dijake in študente.
55 € za sedež na balkonu.
Ponujamo vam tudi možnost obročnega odplačevanja.

 

UGODNOSTI

  • nižja cena vstopnic
  • stalni sedež
  • obveščanje o predstavah in prejemanje programa prireditev

Gledališka komedija »Predstava, ki gre narobe« v slovenski produkciji prihaja na Koroško oziroma v Mežico v soboto, 1. 12. 2018, ob 19.30! Predstava, ki je požela velikanski uspeh na gledaliških deskah londonskega West Enda in Broadwaya v New Yorku, je navdušila že v več kot 20 državah sveta. Večkrat nagrajena komedija je med drugim leta 2017 prejela prestižno nagrado Tony za najboljši scenski dizajn in nagrado Laurence Olivier za najboljšo novo komedijo leta 2015.»Predstava, ki gre narobe« je vse kar nikoli niste želeli videti v broadwayski predstavi.

 

V predstavi se dramsko društvo Fakultete za strojništvo loti njihove največje in najzahtevnejše gledališke produkcije dosedaj: kriminalke angleškega tipa Kdo je morilec? v slogu znamenite kraljice kriminalk Agathe Christie, z naslovom »Umor v dvorcu Haversham«. A predstava jim nikakor ne »steče«. Zaporedje nepredvidljivih in noro zabavnih dogodkov hitro spreobrnejo dogajanje na odru iz slabega v katastrofalno. Vse gre namreč narobe - igralci uporabijo napačne rekvizite, če pa že uporabijo prave, jim ti razpadejo, scenski elementi se nikakor ne obnašajo tako, kot bi se morali, še kulise pričnejo razpadati. V dveh urah neprestanega smeha občinstvo spremlja zasedbo, ki trmasto poskuša, ne glede na vse težave, čimbolj točno in resno izpeljati predstavo. Kljub temu, da se jim onesvesti glavna igralka, da se nekam izgubi scenarij, da z zidu padejo vsi scenski elementi in da se igralci spotikajo ob vse in vsakogar (tudi lastno besedilo). Vse to dogajanje več kot upraviči sloves te trenutno najzabavnejše in najuspešnejše komedije na svetu. Gre za klasičen skrivnostni umor, ki ga je potrebno razrešiti... in skrivnost je, ali bodo igralci sploh uspeli pripeljati predstavo do konca.

Komedija zmešnjav ima za seboj že 5 let zmede na West Endu in 3 leta napak na Broadwayu, produkcijo pa so priredili tudi za odre številnih svetovnih prestolnic, kot so: Pariz, Rim, Budimpešta, Tokio in Istanbul. Produkcija v slovenskem jeziku je to jesen prišla tudi v Slovenijo, predstavo pa bo vodil režiser Jure Ivanušič, priznani slovenski režiser, gledališki in filmski igralec ter scenarist. Z vsemi težavami na odru se bo uspešno spopadlo 8 odličnih slovenskih gledaliških igralcev: Mario Dragojevič, Dominik Vodopivec, Matej Zemljič, Robert Korošec, Luka Cimprič, Oskar Kranjc, Vesna Kuzmič in Klara Kastelec. Avtorji predstave so Henry Lewis, Jonathan Sayer in Henry Shields.

 

Predprodaja vstopnic: 25€

Prodajna mesta: Komunala Mežica, Trg svobode 1, Mežica

Rezervacija vstopnic

Za Martinov koncert, v soboto, 10.11.2018, ob 19. uri pride s svojo črno kitaro in Malimi bogovi - Vlado Kreslin. Narodni dom bo zagotovo odmeval z njegovimi že ponarodelimi pesmimi, s svojo prekmursko dušo in glasbo pa se nas bo dotaknil tako, kot zna le on.

 

Predprodaja vstopnic: 22€

Prodajna mesta: Komunala Mežica, Trg svobode 1, 2392 Mežica

Razprodano

Javni kulturni zavod Narodni dom Mežica razpisuje:

 

LUTKOVNI – IGRANI OTROŠKI ABONMA ZA LETO 2018

V abonma je vključenih šest predstav, primernih za otroke od 3. leta starosti dalje. Predstave se bodo začele v mesecu septembru 2018 in bodo trajale do januarja 2019. Vse predstave bodo predvidoma ob četrtkih ob 17. uri. Prireditelj si pridržuje pravico do spremembe programov.

Ljubitelji muzikalov smo končno dočakali premiero Briljantine. Prvič na Koroškem bo Briljantina uprizorjena na našem odru v nedeljo, 14. 10. 2018, ob 18. uri. Muzikal Briljantina je nastal v sodelovanju podjetja Prospot d.o.o. in Festivala Ljubljana.

Briljantina govori o odraščanju in dozorevanju mladih konec petdesetih let. Njihovo zgodbo nam v muzikalu predstavijo odlični mladi igralci, pevci in plesalci. Briljantina (Grease) se dogaja v začetku šolskega leta konec petdesetih let. Govori o mladih ljudeh različnih socialnih statusov, ki jim je skupna želja po prijateljstvu in ljubezni. Vse to pa so večne teme mladih in razlog za uspeh predstave tudi 47 let po premieri. Osrednja lika muzikala sta neotesan in predrzen fant Danny ter pridno, lepo vzgojeno dekle Sandy.

Vabimo vas na zadnjo predstavo gledališkega abonmaja glasbeno komedijo BERAŠKO OPERO v izvedbi SNG Nova Gorica in sicer v četrtek, 26. 4. 2018, ob 19.30

Za zadnjo predstavo vam ponujamo ceno vstopnice za izven po akcijski ceni 15€

Peachum, ki vodi preprodajo ukradene robe in hkrati ovaja roparje, je ogorčen, saj se hčer Polly njegovi volji navkljub poroči z Macheathom, šarmantnim bonvivanskim šefom mafijske tolpe. Bes porodi maščevanje in z razkritjem, da je Macheath obljubil poroko tudi Lucy, noseči hčeri upravnika zapora, Peachum sproži lov, v katerem je ključno vlogo izdajalke pripravljena odigrati nekdanja ljubica Jenny, ena izmed mnogih prostitutk, s katerimi je Macheath preživljal radostne noči…

 

Več o predstavi na https://www.sng-ng.si/repertoar/premiere/2016061613254107/

Rezervacija vstopnic

Ker zaradi bolezni v zasedbi predstava LJUDOŽERCI ODPADE, bo v sredo, 18.4.2018, ob 19.30 na sporedu komedija BOG MASAKRA (SNG Maribor).

Dva najstnika sta se na šolskem dvorišču stepla in eden izmed njiju je izgubil zob. Gre za nesrečen incident pri običajnem pobalinskem ravsanju? Ali za primer nevarne mladostniške agresije, ki bi ga bilo treba ostro sankcionirati? Zdi se, da je v urejenem okolju urbanega srednjega sloja, ki mu pripadajo protagonisti Rezine igre, mogoče doseči trezen dogovor, ki bo pomiril sovražnosti in zacelil rane (tudi z ustreznim plačilom novega zoba), fantoma pa zagotovil vzgojno lekcijo.

Za letošnjo sezono smo se poleg profesionalnih predstav odločili, da v redni program uvrstimo tudi amaterske predstave ljubiteljskih gledaliških skupin, ki delujejo na področju Koroške in tudi širše. Druga gostujoča skupina je KUD Stane Sever (dramska sekcija) iz Ribnice na Pohorju s komedijo BARILLONOVA POROKA. 
Predstava bo na sporedu v sredo, 11. 4. 2018, ob 18. uri.

Stran 1 od 5

Sponzorji

Javni kulturni zavod ND Mežica
Trg 4. aprila 4, 2392 Mežica

E-pošta: info@narodnidommezica.si

GSM: +386 (0) 40 298 798
Programski vodja: (+386) 51 234 226
Direktor: (+386) 31 364 544

© 2018 | Izdelava: Spletna agencija Si-TEAM