Aktualno


Kralj Matjaž in gora Peca/Pecastory | 4.6.2017 | 16:00

Vabimo vas v Mežico pod goro Peco, dne 4.6.2017, ob 16. uri v ND Mežica, na uprizoritev predstave Legenda o kralju Matjažu in gori Peca / Pecastory.

Legenda o kralju Matjažu in kozmični gori Peca je bila mnogo stoletij pozabljena. Zdaj je čas, da jo obudimo, da se narod Slovenije prebudi. Taka, kot je uprizorjena, nosi mnogo simbolike, znanja in učenja iz najglobljih mističnih resnic.

 

Kralj Matjaž in gora Peca (prvi del predstave)

Prvi del je epska pripoved o delčku zgodovine slovenskega prostora in predstavlja osebi na vodilnem položaju, kralja Matjaža in ženo kraljico Alenko, ki sta mistično povezani s silami Univerzuma in matere Zemlje. To jima daje ogromen in srčen naboj za vladanje ljudstvu, ki ju zelo spoštuje, kar pa izzove zavist pri drugih vladarjih. Vendar, čeprav se je v boju s temo moral kralj Matjaž s svojo vojsko začasno umakniti in ga je v svojih nedrjih skrila gora Peca, to še ne pomeni, da je sila teme dokončno zmagala nad svetlobo v tem prostoru. Legenda napove, ko se bo brada kralja Matjaža 9-krat ovila okrog kamnite mize, ga bo gora Peca v vsej svoji dobroti in svetlobi vrnila ljudstvu Slovenije.

 

Pecastory (drugi del predstave)

Drugi del predstavlja sodobni čas in dve duši v tem prostoru, ki z mističnih nivojev bereta pomen stare legende slovenskega ljudstva. Čista zavest ju vodi in ponudi posebno pomoč Sloveniji v času najgloblje  teme, preden se prebudi speči duh prostora pod goro Peco. V srcu predana svoji domovini in njeni mistični uganki prejmeta pomoč ter vodstvo iz višjih dimenzij za obuditev speče zavesti v Sloveniji. V drugem delu je razkrit mističen pomen števila 9, ki je ključ za ponovno rojstvo svetlobnih sil v tem prostoru ter s tem natančen datum in kraj tega rojstva. To je sodobna mednarodna Pecastory, ki obuja spečega duha Slovenije in drugih narodov sveta.

 

Nekaj vtisov udeležencev prve predstave, uprizorjene 22.12.2016:

 

Helena, Ljubljana
»Ne najdem dovolj močne besede, ki bi v polnosti opisala občutke, navdušenost in hvaležnost za predstavo na Božično-Novoletni meditaciji. FANTASTIČNO, VELIČASTNO, ČUDOVITO je enostavno preskromno. Občudovanja vredna ekipa ste in sama še nisem imela priložnosti videti tako povezane ekipe, ki je v neverjetno kratkem času naredila čudež - pripravila predstavo, ki bi jo moral videti sleherni Slovenec. Neverjetni ste in še enkrat iz srca hvala za vsa podana znanja in blagoslove, ki sem jih prejela v zadnjih treh letih - NEPRECENLJIVO darilo in popotnico za življenje. S spoštovanjem.«

 

Jožica in Tomaž Temnikar
»Zahvala gre vsem sodelujočim, ki ste tako doživeto in srčno predstavili zgodbo. Občutkov, ki jih čutiva se ne da opisati. Je občutek blagostanja in sreče, veliko ljubezni. V meni že ves dan nekaj drhti in imam solzne oči, ker ne morem doumeti, da se lahko rodi toliko ljubezni, ki nam je bila tako iskreno bila podana. Presrečna sva, da sva del tega.

Bilo je neprecenljivo sporočilo, vrhunsko predstavljeno. Vsi in vsak posameznik je svojo vlogo odigral, kot da je rojen z njo. Verjamem, da ste v svojih vlogah doživeli veliko povezanost in Blagoslov, vendar naj povem, da smo Blagoslov prejeli vsi prisotni, ker ste ga s svojo srčnostjo predali do nas. Z globoko hvaležnostjo.«

 

Mateja E., Ljubljana
»Temu, kar ste prikazali, se ne more reči niti igra, niti predstava, niti gledališka uprizoritev. Kar se je dogajalo v dvorani, je bilo preprosto nekaj resnično božanskega… nekaj, kar je v meni odprlo pradavne spomine na čas, ko smo kot narod živeli v skladu z večnimi in univerzalnimi resnicami v skladu z Ljubeznijo in Spoštovanjem, tako do samega sebe ko drug do drugega.

Neopisljivo je bilo in hvaležna sem za vsak trenutek, ki sem ga doživela v dvorani z vsemi vami. Ker sem začutila izjemno ljubezen do lastnega naroda, do vseh duš, ki smo se »nagnetle« v prostor Slovenije. Začutila sem ljubezen do vsega, kar nas obdaja, do vsakega sočloveka, do planeta zemlja, do vsakega bitja na njem, tudi do najmanjšega mikroba na njem … ah! Sladkobno lepo.

Vem, da bo ta četrtek odzvanjal v meni celo življenje tu in sedaj, pa še naprej…«

 

 

Cena vstopnice je 20€. Prijave pa sprejemamo najkasneje do 1.6.2017.

Nakup vstopnic (z gotovino) bo možen tudi na dan predstave, 4.6.2017,  med 9-16h v Narodnem domu Mežica.

 

Prisrčno vabljeni,

P.E.C.A. International

Sponzorji

Javni kulturni zavod ND Mežica
Trg 4. aprila 4, 2392 Mežica

E-pošta: info@narodnidommezica.si

GSM: +386 (0) 40 298 798
Programski vodja: (+386) 51 234 226
Direktor: (+386) 31 364 544

© 2016 | Izdelava: Spletna agencija Si-TEAM