Arhiv


ZVEZDICA ZASPANKA

November 15, 2018 17:00
Kategorije: Otroški abonma 2018

Festival Velenje, PUBS Beograd in IUI Beograd KU Vuk Karadžić Beograd 
Zvezdica Zaspanka
Plesna predstava – premiera
Avtor: Frane Milčinski Ježek
Režija: Aleksandar Nikolić
Koreografija: Aleksandar Ilić
Plešejo: Mojca Majcen, Branko Mitrović, Miona Petrović in Jakša Filipovac


Zvezdica Zaspanka je zvezda na nebu, ki povzroča zmedo na Zemlji, ker zamuja v službo zvezdice,  katere glavna naloga je uspavati otroke, voditi mornarje po morju in pomagati pesniku najti pravilne rime. Je skoraj najmlajša zvezda na nebu, ima dolge zlate lase in je stara komaj tri milijone let. Pogosto zaspi in zamudi v službo, zato jo kličejo Zaspanka. Ker je neodgovorna in raztresena, jo doleti kazen, ki jo nauči, da se v službo ne prihaja prepozno, saj to povzroča velike posledice. 

V predstavi bodo plesalci utelesili brezčasno zgodbo o zvedavi Zvezdici, ki premaga strah in se z dobrim delom na zemlji odkupi za svojo nagajivost na nebu. Zgodba v sebi nosi obilico temeljnih človeških in družbenih vrednot, še kako pomembnih in aktualnih za današnji "ponoreli" svet, ki ga v veliki meri zaznamujejo preobilje informacij, kaotičnost njihove strukture, agresivnost vsiljevanja konceptov tekmovalnosti in potrošništva, vrtoglavi tempo ter preredki trenutki poglobljenega premisleka in doživljanja žlahtne radosti bivanja.
Zvezdica Zaspanka je prva slovenska radijska igra za otroke in ostaja ena najuspešnejših slovenskih pravljic ter radijskih in lutkovnih iger. 

 

Predstava traja 35 minut.

Rezervacija vstopnic

Sponzorji

Javni kulturni zavod ND Mežica
Trg 4. aprila 4, 2392 Mežica

E-pošta: info@narodnidommezica.si

GSM: +386 (0) 40 298 798
Direktor: (+386) 31 364 544

© 2018 | Izdelava: Spletna agencija Si-TEAM