Dogodek

17. aprila, 2024
19:00

Otožna komedija Toneta Partljiča

Vstopnine ni. Bodo pa člani KD Kotlje veseli vaših prostovoljnih prispevkov.


V Narodni dom Mežica prihajajo člani gledališke skupine KD Kotlje s komedijo Poroka čistilke Marije. Predstava bo v sredo, 17. aprila 2024, ob 19. uri.


Partljič, avtor otožne komedije, je dogajanje postavil v dom za starostnike. Čistilka Marija je tam zaposlena preko javnih del in s svojo plačo težko shaja. Varovanec Ibro nagovori varovanca Frangeža, da se ji približa, a s tem povzroči pravo zmedo in nadaljnji tok dogodkov.Hkrati pa avtor izpostavi bridko resnico o osamljenosti in težavah na stara leta. Ob igri se boste lahko nasmejali in morda tudi zamislili nad tem, kar boste videli.


V predstavi igrajo:
Čistilka Marija – Erika Breznik
Direktorica doma za ostarele – Tina Slemnik
Socialna delavka Olga Mezgec – Višnja Petrič
Čistilka Verica – Ivanka Gorenšek
Varovanec Karel Frangež – Simon Planšak
Varovanec Ibro – Bogdan Potočnik
Varovanka gospa Pavlin – Bernarda Vušnik
Ukrajinka Evgenija – Ingrida Cvitanič
Varovanci Franci – Martin Pepevnik
Sosed, hišnik, varovanec – Danilo Vušnik

Režija: Erika Breznik

8. maja, 2024
19:30

NOV TERMIN

Gledališki abonma in izven

drama, Drama SNG Maribor

Po motivih besedil Georga Orwella.

Igrajo: Vladimir Vlaškalić, Eva Kraš, Vojko Belšak, Mateja Pucko, Maša Žilavec, Liza Marijina

Režiser: Luka Marcen

Dramaturginja: Tatjana Doma


V Farmi Orwell, ki se naslanja na zgodbo Živalske farme, na ideje romana 1984 in na štiri Orwellove eseje, gledamo svet skozi oči prašičje elite. Dogajanje je postavljeno v umetniško galerijo – Muzej upora – in poteka dvoplastno na banketu ob praznovanju državnega praznika, kjer prašičja elita sebi v zabavo in raji v posmeh preigrava različne verzije svoje slavne zgodovine. Zgodovinske bitke postanejo umetniška akcija, artefakti, razstavni objekti, performansi, ki poveličujejo vlogo elite. Umetnost postane glasnik državne propagande.

Državni jubilej je namenjen spravi, ki jo lahko dosežejo le, če se redefinira zgodovina. Sprava seveda pomeni, da se predsedniku Napoleonu končno priznajo vse pretekle zasluge. Elita se mu je že zdavnaj uklonila. Napoleon v svojem krvavem vzponu na oblast namreč ne dopušča dialoga – kdor ni z njim, je proti njemu. V strahu pred izgubo položaja, morda celo življenja, že dolgo skačejo, tako kot kruli prašič Napoleon. Edini moteči člen je častni gost, prašička Debelinka. Ker pa se mora državna zgodovina na željo Napoleona ob državnem jubileju za dosego sprave na novo napisati, od Debelinke zahtevajo, da se distancira od lastnih besed in dejanj, predvsem pa naj se odreče lastnemu spominu.

10. maja, 2024
20:00

V Mežico prihaja koncert Skrito v raju.

Luka Basi se po razprodani dvorani v Murski Soboti tokrat vrača na koroška tla v Mežico, kjer bo v petek ,10. 5. 2024, ob 20.00 uri obiskovalcem pričaral glasbeni spektakel. Sam pravi, da se tega koncerta neizmerno veseli saj je minilo že kar nekaj let od njegovega zadnjega nastopa v Mežici.

Vabljeni!

Novice

Skoči do osrednje vsebine