Dogodki

Prihajajoči

marec 2024

Farma Orwell

Gledališki abonma in izven

drama, Drama SNG Maribor

Po motivih besedil Georga Orwella.

Igrajo: Vladimir Vlaškalić, Eva Kraš, Vojko Belšak, Mateja Pucko, Maša Žilavec, Liza Marijina

Režiser: Luka Marcen

Dramaturginja: Tatjana Doma


V Farmi Orwell, ki se naslanja na zgodbo Živalske farme, na ideje romana 1984 in na štiri Orwellove eseje, gledamo svet skozi oči prašičje elite. Dogajanje je postavljeno v umetniško galerijo – Muzej upora – in poteka dvoplastno na banketu ob praznovanju državnega praznika, kjer prašičja elita sebi v zabavo in raji v posmeh preigrava različne verzije svoje slavne zgodovine. Zgodovinske bitke postanejo umetniška akcija, artefakti, razstavni objekti, performansi, ki poveličujejo vlogo elite. Umetnost postane glasnik državne propagande.

Državni jubilej je namenjen spravi, ki jo lahko dosežejo le, če se redefinira zgodovina. Sprava seveda pomeni, da se predsedniku Napoleonu končno priznajo vse pretekle zasluge. Elita se mu je že zdavnaj uklonila. Napoleon v svojem krvavem vzponu na oblast namreč ne dopušča dialoga – kdor ni z njim, je proti njemu. V strahu pred izgubo položaja, morda celo življenja, že dolgo skačejo, tako kot kruli prašič Napoleon. Edini moteči člen je častni gost, prašička Debelinka. Ker pa se mora državna zgodovina na željo Napoleona ob državnem jubileju za dosego sprave na novo napisati, od Debelinke zahtevajo, da se distancira od lastnih besed in dejanj, predvsem pa naj se odreče lastnemu spominu.

date_range
14. marca, 2024
Ob 19:30

Kako se znebiti bodočega moža?

Špas teater, komedija

Igrajo: Miha Brajnik, Mojca Fatur, Mojca Funkl, Mario Ćulibrk, Tadej Pišek

Ni dolgo nazaj, ko je Silvijo zapustil bivši. To pa kar boli. Zato se slednjič odloči za bolj lahkoten pristop k iskanju 'idealnega'. Poda se na ljubezensko avanturo iskanja bodočega moža in je pri tem prekleto uspešna. Še preveč! Kar trije bi lahko bili bodoči: učitelj Bojan, biznismen Valter in najboljši mizar v mestu Edi, vsi mojstri svoje obrti in vsi trdno odločeni, da se bodo poročili. Samo ne(z)vesta še ni povsem prepričana.

V zabavnih prizorih, ki si sledijo hitreje od vagonov dirjajočega vlaka, se ljubezenska zgodba ali pa recimo raje kar ljubezenske zgodbe simpatične Silvije iz minute v minuto zapletajo. Rekli bi jim lahko 'gužva pred golom'. K sreči ima Silvija doma dovolj vrat in izhodov v sili. Eden na balkonu, drugi v spalnici, tretji v sobi za goste... Kako dolgo lahko ostanejo ločeni in kdaj bo prišlo do neizogibnega soočenja? Koga bo na koncu izbrala Silvija? Res težka odločitev! Kaj ne bi bila, ko pa se pri vsaki poroki ob ljubi osebi marsikaj obljubi! Mogoče pa jo lahko reši prijateljica Ema?

Kjer bi lahko šlo kaj narobe, bo tu tudi šlo narobe! Kjer pa bi šle lahko zadeve s popolnim bodočim vsaj malo v pravo smer, žal ne gredo. Izbira tistega 'za vedno' pač nikoli ni enostavna!

Zabavna komedija, ki jo je spisal svetovno znani mojster humornih iger Derek Benfield, navdušuje s hitrostjo zapletov in preobratov. Več jih boste videli, bolj se boste smejali. Zagotavljamo vam dve uri čistega smeha!

Cena vstopnice: 25€

date_range
26. marca, 2024
Ob 19:30
april 2024

Manca Špik - veliki koncert z gosti

VELIKI »KONCERT ZA DUŠO« V MEŽICI

Manca v okviru jubilejne turneje ob 20-ti obletnici glasbene kariere predstavlja veliki »Koncert za dušo« z gosti.

Na odru se ji bo med drugim pridružil tudi priljubljeni pevec Rok Piletič, BQL.

Le kdo ne pozna božajočega, a odločnega glasu priljubljene pevke Mance Špik, ki že dvajset let svoje poslušalce razveseljuje z brezčasnimi melodijami?

Pesem, Oba, Serenada, Le enkrat se živi, Kjer pomol poljubi morje, Po tebi mi diši ljubezen, Na valentinovo, Prijatelj, Limonada, Zvezala bi si krila, Baila baila baila, Iz prve roke, Ljubezenska puščica in še štirideset drugih pesmi preteklih dveh desetletij so vzrok mnogih nasmehov in solza na obrazih Mančinih privržencev. Njen glasbeni zapis, ki se nadaljuje z njeno najnovejšo avtorsko pesmijo Rekel si, pa postaja glasbena popotnica za vse generacije.

Manca je za jubilejno koncertno turnejo pripravila zgolj polovico od skoraj 50 pesmi, kot jih je izdala v dolgoletni glasbeni karieri:

„Težko sem se odločila, katere pesmi bom predstavila na tem posebnem, akustičnem koncertu. Če bi hotela odpeti vse pesmi, ki si jih želim, bi koncert trajal več ur, tako da sem bila primorana izbirati. V veliko pomoč so mi bili člani benda, saj smo končni repertoar pripravili kar skupaj. Poleg mojih največjih hitov smo na novo aranžirali nekatere moje pesmi, ki jih do sedaj še nisem izvajala z bendom. Neverjetno, a ravno te pesmi so pri publiki doživele kar največji odziv.“

Glasbeni projekt, ki ga je Manca z ekipo pripravljala več kot pol leta, je dobil svoj krst na razprodanem koncertu v blejski Festivalni dvorani, sedaj pa svoj glasbeni »pohod« nadaljuje po vsej Sloveniji.

Njena glasbena karavana se bo v soboto, 6. aprila 2024 ustavila tudi v Mežici, kjer bo v Narodnem domu nastopila ob 19-ti uri. Med številnimi gosti se ji bo na odru pridružil tudi glasbeni kolega in dobri prijatelj Rok Piletič iz zasedbe BQL, s katerim bosta med drugim zapela tudi njun romantični duet »Na valentinovo«!

Na tem ekskluzivnem koncertu boste Manco spoznali bližje in bolj osebno kot kadarkoli doslej. Z odprtim srcem, ki ustvarja prelepe pesmi, ki jih piše sama, vam bo predstavila zgodbo dekleta, ženske, matere, prijateljice, glasbenice… Njeno zgodbo.

Prisrčno vabljeni v Mežico, na njen »Koncert za dušo«!

date_range
6. aprila, 2024
Ob 19:00

Pretekli

Trenutno ni predstav

Skoči do osrednje vsebine