Dogodek

Dec
27
Vlado Kreslin in Mali bogovi
Pričetek
27. decembra, 2023 19:30
+ iCal izvoz
Karte na voljo od:
5. oktobra, 2023 13:00
Konec spletne prodaje kart
13. novembra, 2023 13:15
Lokacija dogodka
Velika dvorana
Podrobnosti dogodka

RAZPRODANO

Božično - novoletni koncert

Po tem, ko bodo božična drevesa počasi ugašala, bo naš Narodni dom razsvetlil in poživil s svojo energijo, glasom, kitaro in prekmurskim ponosom legendarni Vlado Kreslin in njegovi Mali bogovi.

Vlado je glasbeno kariero začel leta 1970 kot bobnar v bandu Apollo. Kot pevec je nastopal s skupinami Špirit group, Zodiac, Izvir, Horizont, Sanje in Avantura. Leta 1980 je zmagal na slovenski popevki s skladbo Dan neskončnih sanj. Leta 1983 se je priključil skupini Martin Krpan. Z njimi je posnel albuma Od višine se zvrti ter Bogovi in ovce

Leta 1991 se je pričel glasbeno družiti s starejšimi godci iz rojstnih Beltincev - Beltinško bando. Posvetil se je ljudski glasbi in povzročil pravi preporod slovenske etno glasbe. Približal jo je mlajšim generacijam, demarginaliziral in rehabilitiral je prekmursko narečje. Z bandom Mali bogovi in Beltinško bando je pričel združevati včeraj in danes, lokalno in globalno.

Izdal je že sedemindvajset albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal v filmu in gledališču kot avtor glasbe in kot igralec. Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge.

V mesecu decembru bo imel kar nekaj velikih koncertov v Cankarjevem domu in Kinu Šiška (Izštekani, Val 202), kjer so vstopnice pošle v manj kot 8 urah. Zato vabljeni v Mežico na praznovanje Vladovih okroglih 70 in njegovega večnega ter neizbrisljivega pečata v slovenski glasbi.

?????????: ??€ (predprodaja do 17.11.) / ??€ (redna cena)

Organizator
Naziv
Javni kulturni zavod ND Mežica
Telefon
+386(0)40298798, (+386)31364544
Lokacija dogodka
Velika dvorana
Sprejme 360 oseb
Sodobno opremljena večnamenska dvorana, primerna za izvedbo scensko zahtevnejših gledaliških predstav, koncertov in drugih prireditev.

Novice

Skoči do osrednje vsebine