Dogodek

Jan
5
OTROCI
Pričetek
5. januarja, 2024 19:30
+ iCal izvoz
Karte na voljo od:
20. decembra, 2023 09:00
Konec spletne prodaje kart
5. januarja, 2024 18:15
Lokacija dogodka
Velika dvorana
Podrobnosti dogodka

Gledališki abonma in izven

drama, SNG Drama Ljubljana

Avtorica: Lucy Kirkwood

Igrajo: Saša Pavček, Silva Čušin, Janez Škof


Drama Lucy Kirkwood Otroci ves čas preizprašuje globoke moralne in etične dileme, v katere se zaletimo v času krize in katastrofe.

Ravnokar smo izkusili nevarnost korone, ki je postavila pred nas podobno vprašanje: naj zavarujemo starejše in ranljive skupine in žrtvujemo izobraževanje, kariero in ekonomsko stabilnost mladih? Katero življenje je več vredno? Tisto, ki je že mnogo preživelo in ogromno prispevalo k skupnosti, pa si zdaj na stara leta zasluži dostojnost in mir? Ali je več vredno mlado življenje, ki svoje cilje in hrepenenja šele uresničuje? Podobno vprašanje se nam bo zastavilo tudi v grozeče bližajoči se katastrofi globalnega segrevanja. Kakšno politiko varovanja življenj bomo takrat ubrali? Se bo vsak spet držal svojega koščka zemlje in skrbel za svoj blagor ali bomo sposobni pogledati na skupnost, globalno skupnost, v kateri smo vsi prebivalci istega planeta. Ali je človek znotraj nagona po lastnem preživetju sploh sposoben uzreti potrebe skupnosti? Najbolj bistveno od vseh vprašanj pa je: katero življenje je več vredno? Že s tem, ko sprašujem to na glas, sem na spolzkem terenu. To vprašanje se ne sme zastaviti, saj je jasno, da je vsako življenje enako vredno.

A krizna in katastrofalna situacija nas žal pripelje tudi do tega. Zato se mi zdi nujno, da znotraj uprizoritve ne delamo zaključkov, ampak načnemo vprašanje.

NAGRADE: Janez Škof – Borštnikova nagrada za igro, tudi za vlogo Robina, FBS

Organizator
Naziv
Javni kulturni zavod ND Mežica
Telefon
+386(0)40298798, (+386)31364544
Lokacija dogodka
Velika dvorana
Sprejme 360 oseb
Sodobno opremljena večnamenska dvorana, primerna za izvedbo scensko zahtevnejših gledaliških predstav, koncertov in drugih prireditev.

Novice

Skoči do osrednje vsebine