Dogodek

Feb
2
Naše skladišče
Pričetek
2. februarja, 2024 19:30
+ iCal izvoz
Karte na voljo od:
8. januarja, 2024 08:50
Konec spletne prodaje kart
2. februarja, 2024 17:00
Lokacija dogodka
Velika dvorana
Podrobnosti dogodka

Gledališki abonma in izven

Socialna drama, Prešernovo gledališče Kranj

Avtorica: Tjaša Mislej

Igrajo: Vesna Pernarčič, Vesna Slapar, Vesna Jevnikar, Darja Reichman, Miha Rodman, Blaž Setnikar, Borut Veselko, Aljoša Ternovšek, Miranda Trnjanin k. g.

Režiserka: Mateja Kokol


Socialna drama, samo da je v resnici smešna kot komedija.

Skozi humoren in komunikativen dramski slog spremljamo zgodbe žensk, ki so nosilke glavne in še preveč boleče aktualne tematike izkoriščanja ženske delovne sile, katera je zavoljo preživetja primorana žrtvovati svoje zdravje, lepoto, dušo, odnose in družinsko ter družbeno življenje. Posledice ustroja kapitalističnega sistema, ki uničuje kakršnokoli perspektivo po boljšem, se tako odražajo na razvoju življenja posameznih dramskih junakinj in junakov, ki kljub upornemu značaju težko ubežijo manipulaciji sistema. V ospredju je tako mali človek. Ki je mogoče premajhen za veliko zgodbo o uspehu, za veliko zgodbo na gledališkem odru. A ta ‘mali človek’ vztrajno in iskreno vztraja in deluje, da bodo nekoč in nekje prihodnje generacije živele bolje in drugače.«

Nagrade: Nagrada Slavka Gruma 2020

Event Photos
Organizator
Naziv
Javni kulturni zavod ND Mežica
Telefon
+386(0)40298798, (+386)31364544
Lokacija dogodka
Velika dvorana
Sprejme 360 oseb
Sodobno opremljena večnamenska dvorana, primerna za izvedbo scensko zahtevnejših gledaliških predstav, koncertov in drugih prireditev.

Novice

Skoči do osrednje vsebine