Dogodek

Okt
8
JURE IVANUŠIČ: OD TIŠINE DO GLASBE
Pričetek
8. oktobra, 2022 18:30
+ iCal izvoz
Karte na voljo od:
20. septembra, 2022 08:48
Konec spletne prodaje kart
7. oktobra, 2022 12:00
Lokacija dogodka
Velika dvorana
Več informacij
Note
Dvig vstopnic: na dan predstave od 17.30 ure dalje. Z oddajo spletne rezervacije izdajam soglasje, da JKZ Narodni dom Mežica interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal v spletni obrazec v skladu z zakonodajo GDPR.
Podrobnosti dogodka

Glasbena monokomedija

Kaj je bilo prej: kura ali jajce? Tišina ali glasba?

Dramski igralec, pianist, skladatelj in režiser Jure Ivanušič vas bo z glasbeno monokomedijo virtuozno popeljal skozi zgodovino in fenomen glasbe in se ob tem mojstrsko prelevil iz ene vloge v drugo; od pianista do pevca, od skladatelja do dirigenta. V ilustrativnem, duhovitem, a tudi strokovno verodostojnem, virtuoznem ter tematsko in žanrsko bogatem nastopu se mojstrsko prelevi iz ene glasbeno relevantne vloge v drugo: od pianista do pevca, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glasbenega kritika.

Zgodovino glasbe, komponiranje, problematiko plagiatov in razne glasbene posebnosti boste spoznali na čisto drugačen, anekdotičen način.

Dotakne se tudi uživanja glasbe, navad in razvad, vse od bonbona do bontona in od uverture do aplavza. Občinstvo popelje od kamene dobe do Rolling Stonesov, od klasike do moderne, od jazza do popa, od popevke do šansona.

V tej predstavi je tudi klasična glasba zabavna, zabavna glasba pa postane klasika!

Sobota, 08.10.2022, ob 18. uri

Cena vstopnice je 15€

Dobrodošli na sedežih kulture!

Organizator
Naziv
Javni kulturni zavod ND Mežica
Telefon
+386(0)40298798, (+386)31364544
Lokacija dogodka
Velika dvorana
Sprejme 360 oseb
Sodobno opremljena večnamenska dvorana, primerna za izvedbo scensko zahtevnejših gledaliških predstav, koncertov in drugih prireditev.

Novice

Skoči do osrednje vsebine