Otroški abonma 23/24

V otroški abonma je vključenih pet predstav profesionalnih slovenskih gledališč. Predstave se bodo začele v mesecu oktobru 2023 in bodo trajale do februarja 2024.

VPIS IN PRODAJA

Abonenti iz prejšnje sezone lahko svoje sedeže potrdijo do 12. 10. 2023.
Vpis abonmaja poteka od 27. 9. 2023 do prve predstave oz. do zasedbe mest. Prodaja abonmajev je na voljo v prostorih Komunale Mežica, Trg svobode 1 (Občina Mežica) ali preko elektronske pošte info@narodnidommezica.si

CENA

40€ v enem obroku (3. in vsak nadaljnji član iste družine 20€). Cena predstave za izven je 10€. Svetujemo, da abonentsko izkaznico kupite starši tudi zase (otroka ne morete spremljati pri ogledu predstave brez abonentske izkaznice ali vstopnice). Gledališka izkušnja bo tako zanimivejša, saj se boste s svojimi otroki lahko pogovorili o vsebini in sporočilu predstave.

UGODNOSTI

– nižja cena vstopnic
– stalni sedež
– obveščanje o predstavah in prejemanje programa prireditev

Otroški abonma je najbolj primeren za otroke od 3. leta starosti.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

PROGRAM ABONMAJA 23/24:

VSI TAKO DRUGAČNI

19. oktober 2023
plesno igrana predstava, Festival Velenje in Plesna šola Spin

V predstavi spoznate štiri nadvse posebne in zanimive živali, ki srečajo Mojco na deževen dan. Ob srečanju se spletejo nenavadna, a posebna prijateljstva. Mojca se spoprijatelji z žabo Velikousto Justo, ki ima predolg jezik, okorno želvo Počasno Jasno, pajkom po imenu Mnogonogi Gogi in mravljico Marljivo Ivo, ki tako hiti, da še za kosilo nima časa. Skupaj postanejo nenavadna, a iskrena druščina prijateljev. Nauk zgodbe je, da je svet čudovit zaradi razlik, ki nas bogatijo ob vrednotah, kot so drugačnost, strpnost in enakost. V odrskem kolažu predstave so združena najbolj zanimiva dogajanja za otroke – igri, petje in ples.

POLNA LUNA

9. november 2023
sanjski muzikal, Lutkovno gledališče Ljubljana

Igrajo: Urška Hlebec, Ana Hribar, Rok Kunaver, Jure Lajovic, Alenka Tetičkovič, Polona Janežič

Glasbena predstava nas popelje v poetični svet sanj in igrivih nočnih iluzij, ki se zgodijo »speči« štiričlanski družini pod taktirko nagajive (polne) Lune. Uprizoritev s čarobnim petjem in plesom razpira paradoks, ki nam ga sanje vsako noč ponujajo: saj ko zaspimo, se v sanjah pravzaprav zbudimo. Sanje so nenavadna budnost, prostor igre, v katerem logika in zakonitosti dnevne budnosti ne veljajo. In tako se v predstavi Polna luna nastopajoča družina in z njo gledalci »zbudijo« v drugačni resničnosti, v drugačnem prostoru od tistega, v katerega so vstopili, da bi »zaspali«.

BOŽIČNA SIMFONIJA: praznujmo z Mašo in medvedom

4. december 2023
igrana predstava, Ku-kuc gledališče

Po motivih ruske ljudske pravljice Mašenjka in medved, ki je osvojila srca otrok in staršev po vsem svetu, se v prazničnem decembru podajamo na pot v deželo dedka Mraza. Na krilih domišljije nas bosta nagajiva Maša in simpatični medo popeljala v svojo kočico, globoko v pravljični gozd, kjer bomo skupaj dočakali smeha in iskric poln božični večer.

ŠIVILJA IN ŠKARJICE

25. januar 2024
lutkovno-igrana predstava, Lutkovno gledališče Maribor

Čudežne škarjice hrustalke, ki pomagajo dobri Bogdanki in uničijo bogastvo hudobne grajske gospe, oživijo pred gledalčevimi očmi, iz blaga pa počasi rastejo tudi grad, drevesa in gozd. Bogdanka, punčka iz cunj, pripoveduje o večnem sobivanju dobrote in hudobije, kjer pa, kot se v pravljicah spodobi, zmaga dobro. Najbolj znano Kettejevo delo za otroke z vpeljavo sanjskih podob predstavi tudi nekaj avtorjeve prelepe poezije z bogatim jezikom.

POTUJOČI CIRKUS NERODNE AVGUŠTINE

22. februar 2024
lutkovno-igrana predstava, Gledališče Bičikleta

Klovnesa Avguština, ki skrbi za otroke in dom si želi nastopat v cirkusu, kjer sicer nastopa njen mož Avguštin. Ko Avguštin zboli, na oder stopi naša Avguština. Nerodna Avguština se v cirkusu odlično odreže in postane poguma klovnesa Avguština, ki s cirkusom strumno krene na pot in med občinstvo. V Avguštininem potujočem cirkusu nastopajo akrobati iz celega sveta, miška Karolina, čarodej Antonino, pevka Elza, vrvohodka Elena in tudi lev. Skratka pred vami je čisto prava cirkuška predstava!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

O vseh predstavah boste sproti obveščeni oziroma nas spremljajte na naši spletni strani in družbenih omrežjih. Za vse informacije smo vam na voljo tudi na telefonski številki 040 298 798 (Vesna) ali elektronskem naslovu info@narodnidommezica.si.

Se vidimo kmalu na sedežih kulture!

Prijava na otroški abonma 2023/24

Novice

Skoči do osrednje vsebine